Viva a Vida! (Vier het leven!)

Opzwepende ritmes in de middag. Een muzikaal gevarieerde avond. Vrolijke melodieën met af en toe een melancholische klank. Het project Viva a vida was een groot succes.

Project met muzikaal ensemble

Het vorige seizoen stond in het teken van het project Viva a vida, waarin samengewerkt werd met een Zuid-Amerikaans ensemble onder leiding van gitarist Alvaro Pinto.  Uiteraard speelden de muzikanten ook eigen werk. De muzikanten Alvaro Pinto, Renato Freyggang, Fred Abbingh en Orlando Miño treden veelvuldig op als trio of kwartet en hebben een uitgebreid repertoire van Zuid-Amerikaanse muziek. >Impressie

Nieuw repertoire

Voor dit project werd nieuw repertoire gearrangeerd en ingestudeerd, o.a. van de bekende Braziliaanse componisten Caetano Veloso en Chico Buarque de Holanda. Dit alles onder begeleiding van dirigent en muzikant Ines Leijen en percussionist Annes Diemont.

>Meer informatie over de muzikanten

De optredens van Viva a Vida, Zumba! e músicos:

14 april 2012 in Molen de Ster

Het voorproefje in Molen de Ster was een groot succes.
Zumba! speelde als omlijsting van ‘la Nana’, een Chileense film over het verhaal van ‘keukenmeid’ Raquel.

Vooraf, in de pauze en na afloop bracht Zumba! samen met muzikanten Alvaro Pinto, Fred Abbingh, Orlando Miño, Renato Freyggang, Annes Diemont en Ines Leijen (tevens dirigent) vrolijke, swingende Braziliaanse muziek.

Het was behoorlijk koud en samen met de glühwein genoot het publiek zichtbaar van dit opwarmertje.

16 juni 2012 bij jubileum hospice Kanaalstraat

Op zaterdag 16 juni trad Zumba! op bij de  viering van 10-jarig bestaan van het hospice in de Kanaalstraat in Lombok. www.hospiceutrecht.nl

De verjaardag werd gevierd in de multiculturele wijk Lombok waar het hospice staat. Als muzikale omlijsting van het feest waren er optredens van muzikanten uit verschillende culturen met muziek die met het thema dood – en dus ook met het leven – te maken hebben.

30 juni 2012 Grand Finale Musketon

Zaterdag 30 juni was de Grand Finale van het project met een avondvullend programma in de goed gevulde Musketon.

Twee uur lang Zuid-Amerikaanse muziek. Veel nieuw repertoire van Zumba!, dat door de samenwerking met de muzikanten op een hoger plan wordt gebracht. Enkele zangeressen van Zumba! zongen solo’s en de muzikanten speelden ook eigen werk. Kortom, een afwisselende, swingende avond als afsluiting van een succesvol project.